Inspectie van installaties   Home Over Plandatis BV Software Diensten Vacatures Contact

 Home


Software
 O-Prognose (Windows)

 O-Prognose (Webversie)


 Gebouwen

 Installaties

 Infrastructuur


 Conditiemeting NEN-2767

 iPad & TabletPC

 Aankoopkeuring

 Meerjarenonderhoud

 Cartotheek


 Voorbeeldrapportages

 Faq


Een meerjaren onderhoudsplan voor gebouwbeheer en installaties?


Onderhoud Technische Installaties


Alles over installaties


Met het software programma O-Prognose kun je een onderhoudsplan opstellen voor voor (gebouwgebonden)installaties. Als installateur heb je de mogelijkheid om zelf een of meerdere bibliotheken aan te leggen waar je de kennis, prijzen, onderhoudscycli van je installaties vastlegt.
Iedere installatie is in O-Prognose vast te leggen. Standaard wordt O-Prognose al met een hele bibliotheek aan installaties uitgeleverd.
De installaties kunnen zijn liften, ketels, luchtbehandelingskasten etc.

Voorbeeldrapport onderhoudsplan voor installaties volgens NEN 2767 (pdf)

Naast het planmatige onderhoud kunnen ook gebreken aan de installaties worden geregistreerd. Dit kan op diverse manieren, maar de methode die momenteel wordt geadviseerd is de conditiemeting (NEN-2767).

Elk jaar wordt er bekeken wat voor onderhoud er aan gaat komen en welke onderdelen die voor onderhoud in aanmerking komen geinspecteerd moeten worden. Deze installatie-onderdelen worden vervolgens geinspecteerd en er wordt bekeken of het geplande onderhoud uitgevoerd moet worden of niet. De inspectiegegevens worden verwerkt in de meerjarenonderhoudsplanning en eventueel in een jaarplanning. Bekeken wordt of het budget voor de jaarplanning toereikend is en vervolgens wordt het definitieve onderhoudsplan voor dat jaar voor de installaties vastgesteld.

Rapportage Onderhoud Installaties

Het onderhoud van de jaarplanning wordt voorbereid en uitgevoerd. Deze wordt gecontroleerd en de gegevens kunnen vervolgens bijgewerkt worden in een meerjarenonderhoudsplanning. Het bijwerken wordt niet altijd gedaan, maar er is steeds vaker behoefte aan om na te kunnen gaan wat de onderhoudsgeschiedenis is van de installaties.Een greep uit de rapporten: 10 Jarenplan


Vergroot schermafdruk

   Overzicht in meerdere jaren.

   Zowel 'ingedikt' als gedetailleerd mogelijk.

Contact Disclaimer See also Copyright (c) 1997 - 2013 Plandatis BV